Tentang IMAN Alhdara

Iman Alhdara ialah pengilang, pembuat dan pengedar barangan elektronik. IMAN Alhdara bermula dengan Alhdara Electronics Co. Ltd yang ditubuhkan pada 1992 di Damascus, Syria yang mengeluarkan peralatan elektronik, penstabil voltan dan jam waktu solat. Syarikat membina kilangnya di Shenzhen, China pada tahun 2006. Ia bermula dengan pembuatan yang sedia ada dan produk separuh siap penstabil voltan. Produk penstabil voltan jenama Alhdara telah menjadi nombor satu dalam industri di kawasan timur tengah, dan dijual di negara-negara di sekitar kawasan Arab. Demi menyokong perkembangan perniagaan Alhdara yang cepat, kilang baru ditubuhkan di Arbil, Iraq pada tahun 2012.

Tanggungjawab sosial

IMAN Alhdara mengambil tanggungjawab  membina peralatan pembelajaran Islamik untuk pengguna demi memenuhi keperluan dan bertujuan menggalakkan budaya zikir di kalangan masyarakat.

Fleksibiliti

IMAN Alhdara sentiasa bersedia menyesuaikan produk hasil keluaran syarikat supaya lebih kreatif dan moden demi menarik minat masyarakat. 

Nilai kepada pengguna

IMAN Alhdara yakin produk jam azan digital keluaran syarikat mampu memberi pelbagai kebaikan dan nilai tinggi kepada pengguna dan amat berbaloi untuk dimiliki.


Malaysia sebagai jendela Asia Tenggara

Alhdara kemudiannya mula mencipta produk jam azan digital dengan jenama Azkar Alhdara. Selepas pencapaian berturutan syarikat Alhdara untuk jam professional masa solat di Syria, ia mula mengedarkan jam untuk umat Islam negara lain. Pada masa yang sama, Alhdara menempatkan cawangan baru di Malaysia sebagai pusat pengedaran utama di Asia Tenggara. Cawangan Malaysia memilih Azkar Alhdara sebagai nama jenama untuk jam waktu solat. Azkar Alhdara telah menjadi produk yang diiktiraf di “The Islamic Television dan “ The Severance Board “ di Malaysia dan berkembang ke seluruh negara-negara Islam. Azkar Alhdara kini bernaung di bawah jenama IMAN Alhdara.


Tentang Iman Alhdara
tentang-iman-jam-digital-azanBudaya Islam

IMAN Alhdara berhasrat untuk mempopularkan budaya islam yang betul, ia memberi tumpuan kepada membangunkan jam waktu solat. Perisian komputer yang unik yang dibangunkan oleh jabatan kejuruteraan, dengan SD kad memori digunakan untuk menyimpan fail-fail bunyi jam, membuat jam beroperasi sebagai alat pengajaran Islam penuh di rumah. Peralatan syarikat yang berkualiti tinggi, pengurusan yang bersemangat dan keinginan berterusan untuk mencapai kecekapan tinggi membina keupayaan syarikat IMAN Alhdara untuk cemerlang di kalangan pesaing dan memenangi kepercayaan pelanggan.

Your cart is currently empty.
Continue shopping